Csapdlepacsi társasjáték

 2010.11.12. 13:15

Társasjáték volt a tervben,
öt küzdött meg egymás ellen,
ám győztes csak egy lehet -
e bolygó nem a tied!

(vogon mondóka)

 A társasjátékoknak nagy hagyománya van a vogonoknál - e nép tagjai rendkívül kedvelik az efféle szórakozást, bár náluk nem úgy néz ki egy társasjáték, mint ahogyan egy hagyományos - táblás - földi társasjátékot elképzel az ember.

A vogonok kombinálták a stratégiát a dobókockás (akarom mondani, dobó oktaéderes) társasjáték táblával és a testmozgással. Ennek köszönhetően egyszerre versengenek a társasjátékot játszó egyedek egymással az ész, a szerencse és a fizikai állóképesség, ügyesség terén.

A legkedveltebb vogon társasjáték a Csapdlepacsi nevet viseli, amelynél adott egy háromdimenziós alaptábla (általában egy valódi bolygó holografikusan kivetített kicsinyített mása), és azt kell elfoglalni. A dobások nagysága határozza meg, hogy hány egységnyi területet vihet a játékos az adott körben, ha helyesen oldja meg a fejtörőt és teljesíti a  hozzá tartozó fizikai feladatot is, ami lehet pl. fejen állás (ez a vognok számára az egyik legnehezebb tornamutatvány), de bármi más is. Ha csak a fejtörőt vagy csak a feadatot teljesíti, akkor a foglalandó terület felét kapja meg. A társasjáték győztese értelemszerűen az, aki a legnagyobb területet foglalja el a bolygóból.

Címkék: játék makett társasjáték gyerekjátékok

A bejegyzés trackback címe:

https://vogonok.blog.hu/api/trackback/id/tr672444358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása