Cégalapítás vogon módra

 2010.05.05. 16:10

"Nincsen itten lapítás,
vogon cégalapítás!"


- Adták ki a jelszót vogonjaink, és mivel fenemód jól értettek az interNYEThez, rákerestek a gugliban a cégalapítás szóra, majd rövid elemzés és rtékelés után kiválasztották a találati lista hatvanhatodik oldaláról a hatodik linket, ugyanis a számmisztika törvényei szerint ez volt az ideális számukra a cégalapításhoz. A cégalapításokat lebonylító cég nagyot nézett, de végül elvállalta a vogon cégalapítás nem kevés melóval járó ügyét, és végre elkezdődhetett az érdemi munka.

Először is, szükségesnek ítélték egy integrált rendszer beszerzését, ami képes kezelni a vogon-ember ügyfélkapcsolati, számlázási, űrhajóalkatrész termelésirányítási tevékenységeket. Az integrált rendszer fejlesztéséhez nélkülözhetetlen tudással csupán két informatikai cég rendelkezett a Földön, ezek egyike Magyarországon, a vogonok kedvenc üdülőhelyén (csak a Trutymár bolygón lévő Hihisztán vetekedhetett talán vele).
Miután az integrált rendszer is elkészült, a fővogon megvakarta tar feje búbját, a háromból a középsőt, s így szólott:

"A vogon itt túl kevés,
legyen
csapatépítés!"

Így hát csapatépítésbe kezdtek, amihez először is párt kellett keresniük. Ismét az internethez fordultak, nem pediglen fel. Egy netes párkereső oldalon feliratkoztak és közzétették, hogy milyen az ideális jelölt számukra - mivel azonban a fővogon költséghatékonyságot hirdetett, és szükségük volt gravírozásra az űrhajók nagy nyomásnak is ellenálló üvegalkatrészeinek gravírozásához, úgy írták meg a párkereső adatlapjukat, hogy ez is benne legyen. Mivel a gravírozást végző cégek alkalmazottai közül sok magányos ember lógott a párkeresőn, hamarosan kezdődhetett is a csapatépítés: nővel, férfival, fűvel, fával. Közben az üveg gravírozás próbát is megejtették az egyik űrhajó hipertér ablakának fedelén.

Minden ment, mint a karikacsapás, a vogon cégalapítás és csapatépítés sikeresnek bizonyult, a párkeresőt meg minden ügyfelüknek ajánlották, mert náluk bevált.

A gravírozott űrhajó üvegeknek és egyéb alkatrészeknek nagy keletje lett. Azonban az egyik termelőüzem ellenőrzése során a fővogon szörnyű dolgot fedezett fel: darazsak fészkelték be magukat a feketelyuk szelepvágó gépbe!

A vogonok csak egyetlen dologtól félnek, de attól nagyon. A darazsaktól. Ugyanis halálos rájuk nézve a csípésük. Így aztán nem csoda, hogy szájból szájba járt az új feladat:

"Csíkos rovar nekünk sírt ás,
kellene egy darázsirtás!"

A darázsirtás házilagos megoldása szóba sem jöhetett, inkább hívtak egy profi rovarirtással foglalkozó céget. A szaki kiment, ámulva nézte a feketelyuk szelepvágó gépet, majd nekifogott, hogy elvégezze a darázsirtás szokásos műveletét: fújt, gázosított, szennyezte és mérgezte a levegőt. A vogonok rögtön fellélegeztek. A darázsirtás sikeres vot.

Címkék: rendszer párkereső cégalapítás csapatépítés integrált gravírozás darázsirtás

A bejegyzés trackback címe:

https://vogonok.blog.hu/api/trackback/id/tr211976728

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vogon versek és történetek 2010.05.05. 16:23:59

A vogonok cégalapításának története

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása