Szóval, a vogonokkal együtt élni nem egy kifejezett életbiztosítás. Leginkább pedig azért, mert a vogon lélektan működése nagy mértékben különbözik a teremtés koronájáétől, az ízlésvilágról nem is beszélve - emellett nem igazán foglalkoznak olyan dolgokkal, mint mi - illetve valamilyen szinten mégis, de csak az útálat miatt, amiről már írtam egyik bejegyzésemben. Képesek ugyanis arra, hogy leutánozzák szokásainkat, mindössze azért, hogy csak egy jót röhögjenek rajta - de méginkább azért, hogy szétzúzzák azt. Mert amúgy amit találnak, azt többnyire szétszedik alapból - és erre épül az a bizonyos integrált rendszer, amire épül a vogon társadalom.

Mert lényegében mindent integrálnak, minden rendszert leutánoznak - talán ez lehet az oka társadalmuk hatalmas tűrőképességének - persze a nagymértékű alkalmazkodóképesség és a messzi földről híres megfélemlítő taktika, na és a verselésük mellett - de valójában ezekből integrálódik ez a jól ismert rendszer.

Emellett van még egy rendkívül gyakori, és közkedvelt szakma a vogonok körében, ami nem más, mint a gépi forgácsolás - ugyanis minden dolog, amit szétszednek, a gépek szorításába kerül utálatuk jeléül. Éppen ezért bizonyos galaxison túli népek ki is használják egyetlen hasznos tulajdonságukat (akik értelemszerűen erősebbek és félelmetesebbek a vogonoknál) - ezért alkalmazzák is őket napszámban, viszont a legértelmesebb fajok a lázadás után egyszerűen begyűjtötték őket rabszolgának, ott aztán kedvükre forgácsolhatnak a gépeikkel egész álló nap.

Azonban az örömben elég nagy az üröm, hiszen a verselést szigorúan megtiltották nekik, ezért egy nagy felszabadító háborút is terveznek. A másik olyan dolog pedig, amit szintén nagyon utálnak, az egészséges táplálkozás - ugyanis az is kötelezővé lett téve számukra, mivel a szolgabolygón csak egészségesen lehet élni (törvénybe ütközik, ha nem így élsz, mert bizonyos végtermékek elronthatják a talajt és a levegőt). Így hát a vogon táplálkozás megváltoztatása is elég nehézkes dolog, a lánc és a kolonc a minimális alapfeltétele, hogy mindez teljesülhessen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vogonok.blog.hu/api/trackback/id/tr36865158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása