Iratmentő futárszolgálat

 2017.06.14. 11:54

Erre a történetre nem vagyok különösebben büszke, de mivel tanulságos, érdemesnek tartom a megosztásra. Tavaly nyáron legénybúcsún voltam egy vidéki városban. Kocsmatúrába torkollt a mulatozás, ami pedig szinte törvényszerűen filmszakadásba hajnali három körül. A következő emlékem, hogy másnap reggel rohamtempóban pakolunk a hotelszobában, aztán bevágódunk az autóba, és irány haza. Csak két nappal később vettem észre, hogy az összes iratom szőrén-szálán eltűnt!

futárszolgálat

Az első kétségbeesés után azonnal elkezdtem utánanézni, hogyan tudnám pótolni a személyit, a lakcímkártyát, a jogsit, a TB- és adókártyát és a könyvtári jegyemet. Hosszú, költséges és időigényes procedúrának néztem elébe. Aztán - derült égből villámcsapás - csipogott a telefonom. Az egyik kocsmáros írt rám; megtalálta az irattárcámat, megkeresett Facebookon, és szeretné visszajuttatni a papírjaimat. Majd kiugrottam a bőrömből! Igen ám, de hogy küldje vissza? A postát hamar elvetettük legendás „megbízhatósága” miatt.

A csapos azt mondta, ismer egy helyi, megbízható futárszolgálatot, a legegyszerűbb, ha rájuk bízzuk a kézbesítést. Két nap se telt el, újra pittyeg a teló. SMS-ben értesítettek, hogy a futár megkapta a csomagot, és még a mai napon kiszállítják a címemre. Estére már hiánytalanul megvolt minden iratom! Egy kis cetli is volt a dobozban: „Minek iszik, aki nem bírja? :D ”. Kb. százszor köszöntem meg a kocsmárosnak a jószívűségét, és persze hálával tartozom a futárszolgálat munkatársainak is, akik gyors és lelkiismeretes munkát végeztek! Azóta pedig csak mértékkel…

budapesti futárszolgálat

Címkék: futárszolgálat

Figyeld a légzést!

 2011.12.01. 15:48

A vogonok nem értették, minek légzésfigyelő készülék egy pici baba mellé. Az újszülött még friss, nincs elhasználva a tüdeje, egész nap csak bömböl, tehát nyilván minden rendben a légzésével...

Mégis, a televízióban és az újságokban, az Interneten számos helyen találkoztak légzésfigyelő gépek hirdetéseivel. Mivel Vog'a Loggát, a vogon Nevelési Tanácsadó Testület vezetőjét érdekelte a dolog, úgy döntött, vesz egy légzésfigyelő berendezést, és leteszteli azt a vogon bölcsiben.

Be is szerezte az egyik legkorszerűbb légzésfigyelőt, ami a szívhang alapján rögtön riaszt, ha valami nem stimmel alvás közben a picivel... Legalábbis az embereknél. Mivel azonban a vogon anatómia más, a légzésfigyelő gyakorlatilag fordítva működött, s folyamatosan adta a vészjelzéseket, felriasztva ezzel a bölcsiben mindenkit.

Vog'a Logga megállapította, hogy kitűnő ébresztő szerkezetet lehet belőle csinálni az óvodások számára némi - szabvány szerinti - átalakítással. Így kidolgozott egy légzésfigyelő készülék átalakítási kézikönyvet, és iktatták a kísérlet eredményét.

Címkék: baba légzésfigyelő

Esküvőszervezés vogon módra

 2011.06.23. 12:09

Aki látott már vogon esküvőt, az amíg él, nem felejti el. Az ifjú pár több órán át tölti ki a házasságkötéshez szükséges nyomtatványokat, és tizenkét tanú hitelesítésével írják alá a könyv vastagságúra rúgó paksamétát mindannyian, több helyen, miközben tradícionális vogon zene szól a házassággal járó szabályokat ismertető anyakönyvvezető beszéde alatt.

A vogon esküvőszervezés érthető módon tehát azzal kezdődik, hogy az esküvőszervező beszerzi a kellő formanyomtatványokat és engedélyeket a lebonyolításhoz, elintézi a hitelesítést, a pecséteket, helyfoglalást, az esküvői tanúk ellenőrzését... Az esküvőszervezés néhány röpke évig tart, így nem csoda, hogy viszonylag kevés a vogon esküvő, és alig pár esküvőszervező vogon akad.

Íme egy vogon vers, melynek címe: Esküvőszervezés lett az életem

Esküvőszervezés lett az életem,
hogyha megházasodsz, az öröm nekem,
elintézem neked néhány év alatt,
hogy minden jó legyen, ha eljő a nap.

 

Címkék: bürokrácia esküvőszervező esküvőszervezés engedélyek

A munkahelyi étkeztetés korábban nem létezett a vogonoknál, minden dolgozónak magának kellett gondoskodnia az ebédjéről, természetesen csak az előre kitöltött és jóváhagyott, lepecsételt ebédidő igénylési nyomtatvány szerint engedélyezett intervallumban.

Amikor felfedezték, hogy a Földön létezik ebéd házhozszállítás is, rögtön átszervezték a dolgokat, és megbíztak egy céget a munkahelyi étkeztetés lebonyolításával.

Az ételfutár feladata az volt, hogy az emberek számára készített ételek mellé szállítson horgászcsaliként árusított férgeket, rovarokat, lárvákat, amellyel tetszés szerint ízesíthetik a vogonok a kajákat.

Eleinte adódtak nehézségek, de végül - a vezetőség által körbeküldött felmérés kiértékelése szerint - mindenki roppant elégedett volt a munkahelyi étkeztetéssel, ráadásul idő- és költségtakarékosabb lett így az étkezés.

Címkék: házhozszállítás ebéd ételfutár munkahelyi étkeztetés ételkiszállítás

A Nagy Ausztrál Bevándorlás

 2011.05.19. 12:23

Hőseink történelmében volt egy emlékezetes nap, amely a Nagy Ausztrál Bevándorlás néven került be a tankönyveikbe.

Általában a bevándorlás hosszas folyamat, de jelen esetben a vogon ausztrál bevándorlás mindössze néhány órát vett igénybe... A visszafordulással együtt.

Páran elhatározták, hogy elhagyják Ámerikát, és máshol próbálnak szerencsét, na meg legalább megismerik a Föld többi népét és kultúráját is. A szokásos vogon szavazás után az ausztráliai tanulás mellett döntöttek, s gyorsan meg is szervezték az ausztrál bevándorláshoz szükséges dolgokat, így az űrsikló egy óra múlva bepakolva, indulásra készen állt.

Vogonjaink elbúcsúztak maradni szándékozó társaiktól, majd a fénysebesség harmadával átszelték az óceánt, s máris ott voltak Ausztráliában, ahol élni és dolgozni szándékoztak ezután. Csakhogy a járműből kilépve rögtön szembesültek néhány ijesztő, hatalmasakat ugráló erszényes lénnyel, majd a fákon is felfedeztek néhány bolyhos, plüssfigurára emlékeztető állatot, s a legrosszabb: egyikük mancsában ott lengedezett egy törölköző!

A vogonok azonnal visszaszálltak az űrsiklóba, és az ausztráliai bevándorlás napját a Törölközős Állatok Támadása elől való sikeres megmenekülésként könyvelték el.

Címkék: ausztrál tanulás bevándorlás ausztráliai

Az autókölcsönző kudarc

 2011.05.05. 11:17

Vogonjaink egy napon kiötlötték, hogy autókölcsönzőt nyitnak, és az autóbérlésből befolyó összegek révén tesznek szert sok-sok földi pénzre. Nosza, neki is láttak az autókölcsönző felépítésének, a feladatok megszervezésének, ám máris szembe kellett nézniük az első nehézséggel: egy autókölcsönzőbe autók is kellenek. 

Mivel autójuk nem volt, az űrhajók mentőkabinjait alakították át rövidtávú bolygófelszíni siklóvá, és az így létrejött, sajátos kinézetű járműveket kínálták az autókölcsönző révén az ügyfeleknek.

Hogy bevezessék az új szolgáltatást, akciós autóbérlésként hirdették meg, s eleinte tódultak is az érdeklődők hozzájuk... Ám egyik se hozta vissza az elvitt járművet, s így az autókölcsönző igen hamar bérelhető autók nélkül maradt.

A vogonok némi kutatás után rájöttek a kudarc okára: a mentőkabinokból átalakított siklókba elfelejtettek féket rakni. A sok haláleset miatt végül a hatóság bezáratta az autókölcsönzőt, de diplomáciai bonyodalmaktól tartva nem került börtönbe egy vogon sem.

Címkék: űrhajó autóbérlés kölcsönzés autókölcsönzés autókölcsönző

Pálinka kóstolás

 2011.04.29. 11:21

A vogonok korábban nem ismerték az alkoholt, azonban a Földre érkezve hamarosan megismerkedtek a különböző italokkal és azok kellemes hatásával...

A pálinka oly mély benyomást tett rájuk, hogy több vogon vers is született - a bordalok mintájára pálinka daloknak nevezzük ezeket. Íme egy, a pálinkát dicsőítő költemény:

Pálinka kóstolás

Mióta kóstoltam, nem nyughatom,
minden vörheny bőrömön lázban ég.
Pálinka tette ezt az átkozott csodát velem -
imádom, s utálom.
Még, még, még, még, még!

Fekszem a földeken.
Pálinka kell nekem.
Ne lekvárt főzzetek, ti sekélyesek!
Inkább csak pálinkát készítsetek!

 

 

 

Címkék: pálinka lekvár

Ha vogonokról van szó, mindenki tudja, hogy a jogszabályok, utasítások, nyomtatványok, azaz a bürokrácia a lételemük. Minden élőlény retteg a gondolattól, hogy bármilyen hivatalos ügyet a vogon rendszabályozás szerint kelljen intéznie.

A legfélelmetesebb dolog ezen a téren a pályázatírás - a Galaktikai Uniós pályázatokon való részvételhez ugyanis a Galaktikus Tanács szabályzata szerint lehet benyújtani pályázatot, és már a pályázatírás feladata is számtalan nehézségbe ütközik a szükséges nyomtatványokkal, beszerzendő aláírásokkal, nemhogy a továbbiak. Aki jót akar, az nem veszi igénybe a vogon pályázati tanácsadást...

 

Mindenesetre itt egy rövid versike, amelyet egy ismeretlen, de egész biztosan nem vogon származású lény költött Pályázatírás, jajj! címmel:

Pályázatírásra adtam a fejem,
ó én ostoba, jajj szegény nekem!
A vogon hivatal elnyelte létem,
nyomtatványok között leltem a végem.
 

 

 

Címkék: pályázatok tanácsadás pályázatírás uniós pályázati

Bármily hihetetlen, nemcsak az embereknél vannak kötelező biztosítások, hanem a vogonoknál is. A kötelező biztosítások az alábbiakra terjednek ki vogon esetben:

* űrhajó vezetése során bekövetkező töréskár
* űrsikló és légpárnás járművek vezetése során bekövetkező töréskár
* bolygóközi transzmitter használata során bekövetkező károk

Természetesen a kötelező biztosítások mellett bárki igénybe vehet egyéb biztosításokat is, azonban van egy dolog, amire nem vállal egyetlen vogon biztosító sem kártérítést:

Amennyiben törölköző is szerepelt a tényállásban, a biztosítás azonnal érvényét veszti.

 

 

 

Címkék: biztosítás kötelező casco biztosítások

Vogon sminktetoválás

 2011.03.03. 16:38

A vogonoknál picit másképp kell elképzelni a sminktetoválás folyamatát és kinézetét, mint az emberi értelemben vett sminktetoválást. Mivel a bőrszerkezetük teljesen eltér az emberétől, az alá juttatott festékanyag összetétele és mennyiség is más kell legyen ahhoz, hogy a sminktetoválás által kirajzolt alakzatok végül láthatóak és szépek legyenek (na persze nehéz a vogon sminktetoválás terén a szépségről beszélni, de erre most nem térek ki).

Természetesen a vogon versek között is fellelhető pár alkotás a sminktetoválással, illetve normál tetoválással kapcsolatban, íme ezek közül az egyik:

 

 Bőrömre varrattam arcképemet,
a sminktetoválás így jelzi neked:
én teljes mértékben önmagam vagyok.
Az önkifejezés szuper jó dolog!
 

Nos, nem ez a vogon versek legszebbike, de kétségkívül sokig lehetne elemezni a mondanivalóját.

 

 

 

 

Címkék: tetoválás sminktetoválás szemöldök szemhéj

Csapdlepacsi társasjáték

 2010.11.12. 13:15

Társasjáték volt a tervben,
öt küzdött meg egymás ellen,
ám győztes csak egy lehet -
e bolygó nem a tied!

(vogon mondóka)

 A társasjátékoknak nagy hagyománya van a vogonoknál - e nép tagjai rendkívül kedvelik az efféle szórakozást, bár náluk nem úgy néz ki egy társasjáték, mint ahogyan egy hagyományos - táblás - földi társasjátékot elképzel az ember.

A vogonok kombinálták a stratégiát a dobókockás (akarom mondani, dobó oktaéderes) társasjáték táblával és a testmozgással. Ennek köszönhetően egyszerre versengenek a társasjátékot játszó egyedek egymással az ész, a szerencse és a fizikai állóképesség, ügyesség terén.

A legkedveltebb vogon társasjáték a Csapdlepacsi nevet viseli, amelynél adott egy háromdimenziós alaptábla (általában egy valódi bolygó holografikusan kivetített kicsinyített mása), és azt kell elfoglalni. A dobások nagysága határozza meg, hogy hány egységnyi területet vihet a játékos az adott körben, ha helyesen oldja meg a fejtörőt és teljesíti a  hozzá tartozó fizikai feladatot is, ami lehet pl. fejen állás (ez a vognok számára az egyik legnehezebb tornamutatvány), de bármi más is. Ha csak a fejtörőt vagy csak a feadatot teljesíti, akkor a foglalandó terület felét kapja meg. A társasjáték győztese értelemszerűen az, aki a legnagyobb területet foglalja el a bolygóból.

Címkék: játék makett társasjáték gyerekjátékok

Űrhajó tűzvédő bevonattal

 2010.07.05. 15:18

Elérkezett a hazalátogatás ideje, ám vogonjaink döbbenten tapasztalták, hogy űrhajóik belső tűzvédelmi rétege jelentős mértékben megkopott a takarítások során - mivel a földi tisztítószerekben található klór reakcióba lépett az egyébként minden másnak ellenálló alkavlioliddal, amely a tűzvédő bevonat fő alapanyagát képezte.

Nem volt mit tenni, lekopott, lemállott belsővel mégsem indulhattak útnak. Az ultra-vam rendszerű nanofrekventált biklip készülékekkel pár óra alatt lecsiszolták a foltokban megmaradt réteget mindenről, és új tűzvédő bevonat készítésébe fogtak. Azaz, csak fogtak volna, mivel alkavliolid nem található a Földön.

Look 'Vg On, az egyik altiszt azonban megoldotta a problémát, mivel talált egy felületvédelemmel foglalkozó céget, amely készít tűzvédő bevonatokat ajtókra és egyéb felületekre, így rövid egyezkedés után megállapodtak velük a munka gyors és precíz elvégzésében.

A vogonok érdeklődve és kissé kételkedve szemlélték a számukra ismeretlen technológiát, ahogy az emberek felvitték a felületekre a bevonatot. De végül a tesztelés során tényleg tűzállónak bizonyult, így kifizették az embereket, akik lefotózták az űrhajó belsejét, hogy betehessék a referenciaképek közé a honlapjukon. Vogonjaink pedig elindultak egy messzi-messzi galaxisba...

Címkék: védelem elleni korrózió bevonat tűzvédő felületvédelem bevonattechnika

A Reklámtáska Ünnep

 2010.06.17. 14:54

Vogonjainknál a reklámtáska gyűjtése általános hobbi. Olyan ez számukra, mint pl. a bélyeggyűjtés az embereknél: minél ritkább, kisebb példányszámú egy papírtáska, annál értékesebb.

Minden évben megrendezésre kerül a Nagy Reklámtáska Ünnep, ahol meg lehet tekinteni a gyűjteményeket, illetve akár cserélnek is egymással papírtáskákat a gyűjtők, a látogatóknak pedig lehet vásárolni. A vásárolt reklámtáskát néha gondosan becsomagolják az eladók valami ajándékba.

A 2010-es Reklámtáska Ünnepségen Vo Go-t, a többszörös Vog 'On Theweb-díjas költőt felkérték egy rögtönzött vers írására az alkalomból, íme:

 

A reklámtáskák ünnepén

Itt vagyunk mind, jaj de jó,
készül rólunk száz fotó,
s hogyha szerencse kísér,
egy kép talán célba ér:
reklámtáska oldalán
látod viszont, s mindahány
gyűjtő azt akarja majd.
Fújd a reklámtáska dalt!

Címkék: papírzacskó reklámszatyor papírtáska reklámtáska

Borkóstoló ünnep

 2010.06.07. 12:50

A földi vogonok nagyon hamar átvettek egy szokást az emberektől: az ünneplés, mulatozás szokását. Megtanultak örülni, konfettit szórni, hangoskodni és... inni.
Az alkoholtartalmú italok közül különösen a bor, mégpedig vörösbor tetszett nekik, mivel ennek színe a vérre emlékeztette őket.

Egy napon a vezér kitalálta, hogy alaposabban utána kéne járni ennek a boros dolognak, és néhány társával elment egy szüreti bálba, ahol nemcsak megismerhették a szőlőszüret és a gyümölcsből préselt must majd bor készítésének titkait, de természetesen borkóstoló is volt.

A fővogon igen hamar telekóstolgatta magát a rendezvényen, de a többiek is behozták a lemaradásukat. A borkóstoló nagyon ínyükre való volt...

Az alaposan becsiccsentett társaságot végül egy sebtiben kihívott antigravi csónakkal kellett hazafuvarozni a bázisra - de előtte még vásároltak pár hordót a különféle borokból, és azt is vitték, jogy megoszthassák otthon maradt társaikkal.

Címkék: szüret borkóstoló szőlő bortúra hordó must borkészítés

Derék vogonjaink az intergalaktikotime szerinti 333.666. esztendőben (földi időmérésre átszámítva 2010-ben) úgy határoztak, létesítenek a bolygón egy vogon wellness központot, ahol vogon módszerekkel fognak kezeléseket végezni pl. a ránctalanítás és a masszázs terén.

Az emberi wellness szolgáltatások alapján összeállították hát a magukét, beszerezték a szükséges eszközöket, és várták a vendégeket. Azok meg is érkeztek...

A vogon ránctalanítás kicsit másképp zajlik, mint az emberi ránctalanítás. A vogonok bőre ugyanis 15 rétegből áll, és a felső 5 réteg fájdalomérzékelését egyszerűen ki tudják kapcsolni a puszta gondolatukkal. Épp ezért, a ráncok eltüntetése náluk úgy történik, hogy lézerrel leégetik a felső 5 réteget, s alatt ott a friss, üde, sima és zöld vogonbőr.

A vogon masszázs sem pont olyan, mint a földi értelmezésben vett masszázsok. A lávaköves masszázshoz hasonlítható a leginkább, a különbség csupán a kövek hőfok különbségéből adódik. Míg az emberi lávaköves masszázs esetén a köveket kellemes langyosra melegítik fel, addig a vogon lávaköves masszázs 100 fokosra hevített kövekkel történi.

Vogonjaink az első csapat vendég wellness kezelése és a holttestek központ mögötti földterületen való elásása után belátták, hogy a wellness és szépségipar nem igazán nekik való, így felhagytak vele.

Címkék: szépség wellness masszázs ránctalanítás lávaköves

Térkép költészet

 2010.05.20. 12:29

A csillagok között utazgató vogonok versei között természetesen található utazási-tájékozódási témájú is, azaz térképes vers. A vogon térkép költészet igen fejlett, mondhatni legalább akkora területet ölel fel, mint pl. az embereknél a szerelmi költészet.

 Íme egy ismert térkép költemény Vog Onka (elektro-lezero antigravitalizált) tollából:

Óda a térképhez


Térkép, térkép, ó, Te csodálatos dolog!
Mióta láttalak, szívem érted dobog -
mind a három szívem, Térkép, érted repes.
Rajtad kívül nincsen semmi tökéletes.
Galaxisok közti vándor benned bízik,
univerzumok közt elkísérsz a célig,
földrészt, országokat, városokat mutatsz -
Véled megtalálom mindenhol az utat!
 

Címkék: térkép város ország atlasz földgömb

Futópadon

 2010.05.17. 16:57

A vogonok rájöttek, hogy ha a Földön akarnak maradni, kénytelenek lesznek rendszeresen sportolni, edzeni, mert mozgás hiányában a szűlőbolygójukétól meglehetősen eltérő gravitációjú és változatos kajákban bővelkedő helyen néhány hét leforgása alatt gömböccé dagadnak és kinyúlnak.
Így aztán nem csoda, ha sietve sportszerek és táplálékkiegészítők után néztek, zsírégető készítményeket és futópadot szereztek be. Ám legnagyobb csalódásukra a futópadról kiderült, hogy az nem helyettük fut, hanem nekik kell rajta futni. A vogon vezér által sportolásra fogott nép a Zúg a Volga c. dal és a Boci-boci tarka gyermeknóta dallamának keverésével megalkotta saját dalát a futópadon való kocogásokhoz, íme:


Futópadon

 

Kocog a vogon,
s a futópadon
csattog a tappancs,
apad a háj.
Futópad gyorsul,
a vogon búsul:
miért e fránya
kondi szabály?
De a futópad
szalad csak tovább,
nem érdeklik őt
a vogonok.
Fránya futópad!
Mentesz vagy megölsz?
Ríhatnak értünk
a rokonok.
 

Címkék: sport fitnesz protein mozgás fehérje zsírégető futópad nordictrack proform weslo

Ágy vágy

 2010.05.06. 15:32

Az alábbi vogon verset a legnagyobb vogon költő, Vog 'On Theweb írta, és mivel az alvás témakörében soha nem született még hasonló (mivel a vogonok nem ágyban és matracon alszanak eredeti élőhelyükön, csupán a Földön való letelepedésük óta ismerkedtek meg az ágy és matrac fogalmával), így mindenképp kiemelt figyelmet érdemel. Az egyszerűség kedvéért magyar műfordításban adjuk közre.

 

 

 

 

 

 

Ágy vágy

Lám, az ágy nevű találmány kész csoda,
nem láthatott ilyet népünk még soha,
nyugodt alvás terén nálunk nincsen ágy,
de mióta láttam, bennem ég a vágy -
szeretnék egy ágyat és egy matracot!
Én egy ágyra vágyó, bús vogon vagyok.
S ha ágy mégse lenne, csupán matracot -
legalább azt kapjak, kérlek, adjatok!
Kókuszrostos matrac is jó énnekem,
máris vígabb lenne tőle énekem,
de a hideghab matrac is megfelel,
fáradt vogon testem azon alszik el.

Címkék: vers alvás költészet pihenés ágy matrac

Cégalapítás vogon módra

 2010.05.05. 16:10

"Nincsen itten lapítás,
vogon cégalapítás!"


- Adták ki a jelszót vogonjaink, és mivel fenemód jól értettek az interNYEThez, rákerestek a gugliban a cégalapítás szóra, majd rövid elemzés és rtékelés után kiválasztották a találati lista hatvanhatodik oldaláról a hatodik linket, ugyanis a számmisztika törvényei szerint ez volt az ideális számukra a cégalapításhoz. A cégalapításokat lebonylító cég nagyot nézett, de végül elvállalta a vogon cégalapítás nem kevés melóval járó ügyét, és végre elkezdődhetett az érdemi munka.

Először is, szükségesnek ítélték egy integrált rendszer beszerzését, ami képes kezelni a vogon-ember ügyfélkapcsolati, számlázási, űrhajóalkatrész termelésirányítási tevékenységeket. Az integrált rendszer fejlesztéséhez nélkülözhetetlen tudással csupán két informatikai cég rendelkezett a Földön, ezek egyike Magyarországon, a vogonok kedvenc üdülőhelyén (csak a Trutymár bolygón lévő Hihisztán vetekedhetett talán vele).
Miután az integrált rendszer is elkészült, a fővogon megvakarta tar feje búbját, a háromból a középsőt, s így szólott:

"A vogon itt túl kevés,
legyen
csapatépítés!"

Így hát csapatépítésbe kezdtek, amihez először is párt kellett keresniük. Ismét az internethez fordultak, nem pediglen fel. Egy netes párkereső oldalon feliratkoztak és közzétették, hogy milyen az ideális jelölt számukra - mivel azonban a fővogon költséghatékonyságot hirdetett, és szükségük volt gravírozásra az űrhajók nagy nyomásnak is ellenálló üvegalkatrészeinek gravírozásához, úgy írták meg a párkereső adatlapjukat, hogy ez is benne legyen. Mivel a gravírozást végző cégek alkalmazottai közül sok magányos ember lógott a párkeresőn, hamarosan kezdődhetett is a csapatépítés: nővel, férfival, fűvel, fával. Közben az üveg gravírozás próbát is megejtették az egyik űrhajó hipertér ablakának fedelén.

Minden ment, mint a karikacsapás, a vogon cégalapítás és csapatépítés sikeresnek bizonyult, a párkeresőt meg minden ügyfelüknek ajánlották, mert náluk bevált.

A gravírozott űrhajó üvegeknek és egyéb alkatrészeknek nagy keletje lett. Azonban az egyik termelőüzem ellenőrzése során a fővogon szörnyű dolgot fedezett fel: darazsak fészkelték be magukat a feketelyuk szelepvágó gépbe!

A vogonok csak egyetlen dologtól félnek, de attól nagyon. A darazsaktól. Ugyanis halálos rájuk nézve a csípésük. Így aztán nem csoda, hogy szájból szájba járt az új feladat:

"Csíkos rovar nekünk sírt ás,
kellene egy darázsirtás!"

A darázsirtás házilagos megoldása szóba sem jöhetett, inkább hívtak egy profi rovarirtással foglalkozó céget. A szaki kiment, ámulva nézte a feketelyuk szelepvágó gépet, majd nekifogott, hogy elvégezze a darázsirtás szokásos műveletét: fújt, gázosított, szennyezte és mérgezte a levegőt. A vogonok rögtön fellélegeztek. A darázsirtás sikeres vot.

Címkék: rendszer párkereső cégalapítás csapatépítés integrált gravírozás darázsirtás

Üzletberendező Vogonok

 2009.06.15. 13:33

Az emberi stílus, és a helyi bürokrácia felvétele (ami kezdetben olyan volt a vogonoknak, mint az ördögnek a keresztvíz) után vogonjaink rájöttek, hogy termékeik, imakönyveik és versesköteteik forgalmazása létkérdés.

Tehát: boltokat vettek, igen, boltokat, méghozzá itt a Földön, hiszen ők már földi vogonok. És szaporán gondolkoztak azon, hogy az emberi, vagy a vogon méretekre pozicionálják-e az üzletberendezést, avagy elkészítik-e az akadálymentesített üzletberendezést?

Mert ha igen, az már azt mutatja, hogy a vogonok igenis, szocializálódtak, és már a belsőépítészet során is gondolnak reánk, emberekre. Pedig kemény vasból gyúrják a belsőépítész-vogont, hiszen nem kevés feladatot - meg leginkább súlyos gondolatot kell elcipelniük a tervezőasztalok mellett.

A vogon belsőépítész munkája pedig tetten érhető azon az űrhajón is, amivel érkeztek (régen Noé bárkájának hívták, de akkor a vogonkák még zsiráfnyakkal, zebracsíkkal és mózesszakállal érkeztek) - egészen pontosan ez azt jelenti, hogy nem volt semmiféle belső kialakítás, csak gondolkodtak és gondolkodtak, egészen addig, míg el nem múlt az özönvíz.

Az üzletberendezés pedig egészen hasonlóan működik: megvették az állványokat, lerakták egy nagy kupacba a wc mellé, és ráültek töprengeni, meg verselni. Így elgalább biztos, hogy nem lesznek humán vevőik.

Címkék: üzlet építészet

Lehet, lassan már nem ember írja eme blogot, hanem egy hatalmas, ordenáré vogon, aki elfoglalja a mobil wc trónját éppúgy, mint a blogírók asztalát és az aszfalton szüretelt aszalt szilvát.

Lehet, majd harcolni kell, a klotyóért és a blogért egyaránt, amit most még nem adok fel, de ha büdös lesz a vogon szája, vagy vogon mérték szerint nagyon szép verset mond, akkor elképzelhető, hogy elhordom az irhámat. De addig beülök a kandalló elé, és olvasom a vogon versek legújabb kiadásait, hogy egy kicsit elmerüljek a vogon néprajzban, és meglássam a lelketlenségük mély tükrét, ami talán még a mobil wc alatt húzódó latrinánál is mélyebb.

Addig viszont élvezem a nagypapa kandallójának ringatását, na meg az utolsó üveg söröket, amit még nem ittak meg a távoli bolygóról érkezett verselő vendégek, és még egyszer, utoljára jó alaposan lerészegedek.

A kandalló pedig segít majd feldolgozni a mámor utáni kellemetlen pillanatokat és szédelgő érzéseket, melyeket a vogonok csak kb. 50 - 80 korsó után kezdenek csak kapizsgálni - szerencsére, ugyanis az ő részegségük sokkal rosszabb, mint az emberi, és lassan elfogy a szesz is, bár csak addig, amíg meg nem érkezik az űrhajó a Vogónia földjén termő vomló-oldattal, melynek hatása alatt csak úgy repkednek a törött kandallók meg a retyók,  és wc mobilon nem marad...

Címkék: wc

A vogonok és a tanúsítványok

 2009.03.23. 14:03

A vogonoknak egyre nagyobb szüksége van az emberi dolgokra, úgymint kaja, mozgás, munka és lakás - így az energia sem mellékes, egyik irányba sem, tehát a kivitel és a behozatal egyaránt fontos számukra. Orosz gáz ugyan nem kell nekik, arra ott van a rettentő büdös sajátjuk, viszont a vogon sóhivatal tőlük is kéri az energetikai tanúsítványt, egyedi aláírt példányokban, plusz az aláírási címpéldány mellé egy kb. 10 és 30 e. forint értékű vogon verset mellékelve az alázatosság és az ajándékozás jegyében. Mivel ez az energiatanúsítvány - meg kell ígérniük, hogy gazdaságosak lesznek és nem herdálják el sem az energiát, sem pedig az egyéb testgázokat.

Címkék: energia

... bizony, mindig rengeteget kell takarítanunk utánuk, miután leszállt az a bizonyos hajó. Társasházban, családi házban, és úgy egyáltalában mindenütt, ahová beteszik a lábukat. Koszos egy népség ez a vogon. A takarítás pedig nem mindig hálás feladat, főleg az embernél háromszor nagyobb lények esetében, akik csak úgy belépnek a házunkba és szándékosan, jóleső érzéssel összepiszkítják azt. 

Ráadásul már minden lakópark rendelkezik legalább egy darab vogon házmesterrel, amelyik ügyel arra, hogy legyen napi takarítás - magyarul, már reggel megérkezzen a koszoló, meg a zúzó brigád. Persze, miután megérkeztek, egy hatalmas verselésbe kezdenek, ami úgy kezdődik:

Takarítás, ragacs, miáú, ragacs, duzzad a trabant, dagad a hasad, püfölök előtte, rúgdosok utána... lakópark kosza, hajajjajja jaaaa...

Címkék: lakópark takarítani

Megláttam. Ott állt azokkal a hatalmas, földig érő szempillákkal, amint az égre nézett, és átkozta az embereket. Ő volt a legnagyobb vogonkirálynő, akiben aztán végképp nem volt semmi kegyelem, de még saját fajtársai iránt sem, hiszen pókokhoz hasonlóan felzabálja a hímeket. Viszont a szépségápolás, az nagyon bejött neki, miután hajójával leszállt a földre - egésuen pontosan folyton a szépségszalonokat járja, egészen konkrétan ez kell neki, mert egy ilyen táblán akadt el a szeme: szépségszalon Budapest XI - bár nem igazán van fogalma arról, mi az a kerület, mivel úgy egyáltalában vogon léptékkel nézve minden egészen másképp fest, különben is, itt minden nevetségesen kicsi, még egy szépségszalonba is alig fér be egy ilyen meglett vogon szépség, már a bejárati ajtón fennakad, ráadásul, mivel vogon székek még nincsenek, de már készülnek a rabszolgák szorgos keze által.

Nekünk viszont van miért aggódnunk... ugyanis ők mindenhova bemennek, vannak kifejezetten fosztogató típusú mogol-vogonok, nekik a kezük is valami fura, csontosodott, karomszerű izében végződnek, ráadásul kitűnően illeszkedik ujjuk a zárak feltöréséhez, mondhatni kulcssá tudják alakítani a kisujjuk hegyét, így hát biztonsági bejárati ajtó legyen a talpán, amelyik zárva marad őrémsége előtt!

Címkék: szépségápolás ajtó

Hamar vége lett a fürdőnek, és eljött a verselés ideje. Azonban Gaius Mordus, ez az előkelő, és vogon mértékkel is hatalmas dög, a mai nap során egy igen dühödt verset írt - az oka nem más, mint a plebs alávaló szokásai, ugyanis a birodalomban egyre csak lázonganak a plebejus vogonok. Ezért hát, úgy gondolta, verselőnapokat hirdet ki, melyek pontosan 3 napon át zajlanak egymás után, lakomával és nyilvános akasztással. Persze köztörvényeseknek és vogonszolgáknak tilos a megjelenés.

A baj pedig ekkor történt. Még szerencse, hogy mindig van a közelben egy fogorvos is, aki fel van készülve a tömésre és ragasztásra. A nyitánynál - mert erre a szent alkalomra írta új ódáját, aminek felolvasása hat és fél vogon-órába telt, illetve telt volna, ha nem törik el a foga. Mert egyszer csak: huarrkh, glass, recch! - szólt a rettenthetetlen Mordus megrettent foga - amire mellesleg azt hitte a plebs, hogy a vers része. A fogorvoshoz menet közben kiderült azonban, hogy egy államcsíny kibontakozása ez, mert a morgókenyér, amit nagy hével tömött a szájába, hogy verselése még hatásosabb legyen, bizony, a régi ellenség, Nagy Pont Tejusz garázda unokaöccsének, bRút Túsz udvari pékségéből került ki.

Így hát Mordus most csak szép emlékekre gondol, a fürdőben található glass hidromasszázs kádakra, meg a nagy lubickolásra, és a vers megírására.