Űrhajó tűzvédő bevonattal

 2010.07.05. 15:18

Elérkezett a hazalátogatás ideje, ám vogonjaink döbbenten tapasztalták, hogy űrhajóik belső tűzvédelmi rétege jelentős mértékben megkopott a takarítások során - mivel a földi tisztítószerekben található klór reakcióba lépett az egyébként minden másnak ellenálló alkavlioliddal, amely a tűzvédő bevonat fő alapanyagát képezte.

Nem volt mit tenni, lekopott, lemállott belsővel mégsem indulhattak útnak. Az ultra-vam rendszerű nanofrekventált biklip készülékekkel pár óra alatt lecsiszolták a foltokban megmaradt réteget mindenről, és új tűzvédő bevonat készítésébe fogtak. Azaz, csak fogtak volna, mivel alkavliolid nem található a Földön.

Look 'Vg On, az egyik altiszt azonban megoldotta a problémát, mivel talált egy felületvédelemmel foglalkozó céget, amely készít tűzvédő bevonatokat ajtókra és egyéb felületekre, így rövid egyezkedés után megállapodtak velük a munka gyors és precíz elvégzésében.

A vogonok érdeklődve és kissé kételkedve szemlélték a számukra ismeretlen technológiát, ahogy az emberek felvitték a felületekre a bevonatot. De végül a tesztelés során tényleg tűzállónak bizonyult, így kifizették az embereket, akik lefotózták az űrhajó belsejét, hogy betehessék a referenciaképek közé a honlapjukon. Vogonjaink pedig elindultak egy messzi-messzi galaxisba...

Címkék: védelem elleni korrózió bevonat tűzvédő felületvédelem bevonattechnika

A bejegyzés trackback címe:

https://vogonok.blog.hu/api/trackback/id/tr512131081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felületvédelem az űrhajóban 2010.07.05. 15:26:25

Tűzvédő bevonattal látták el az űrhajó belsejét

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása